DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

2014

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Rábapordány és Dör községekben

 

Projekt megnevezése:

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Rábapordány és Dör községekben

 

Projekt azonosító száma:

TOP-4.1.1-15-GM1-2016-00011

 

Kedvezményezett:

Rábapordány Községi Önkormányzat

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

10 212 756 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. július 1.

 

A projekt fizikai befejezésének időpontja:

2022. június 30.

 

 

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK DÖR ÉS RÁBAPORDÁNY KÖZSÉGEK HÁZIORVOSI RENDELŐIT

Dör község önkormányzati tulajdonú épületének energetikai korszerűsítésére több mint 10,3 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Rábapordány és Dör községek konzorciumot hoztak létre a döri háziorvosi rendelő épület energetikai korszerűsítésére, valamint az elavult orvosi eszközök cseréjére történt meg mindkét település orvosi rendelőjében. Dör Község háziorvosi rendelőjének épülete nagyon rossz állapotban volt, ezért szükségessé vált a meglévő orvosi rendelő korszerűsítése. A 10,3 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően az épület utólagos hőszigetelése valósult meg. Továbbá a háziorvos feladatai ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor kerül, mivel a jelenlegi eszközök már nagyon régiek, elavultak.

Rábapordány és Dör Községek Önkormányzatainak célja, hogy az orvosi rendelő korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőben a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud megvalósulni, melyhez az újonnan beszerzett eszközök is hozzájárulnak. Továbbá a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Lefolytatásra került a beszerzési eljárás az orvosi eszközök beszerzésére, amelyek leszállítása 2018.07.30-án megtörtént.

A vállalkozási szerződés 2018.05.31-én aláírásra került. A kivitelezési munkálatok 2018.08.31-én elérték az 50%-os készültséget, 2018.10.15-én pedig elérték a 100%-os készültséget Dör községben.

A projekt teljeskörűen 2022.06.30-án valósult meg.

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester