DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Megépült a Rábapordányi Bölcsőde

Rábapordány Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, és 65,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást, valamint közel 113,00 millió forint TOP hazai társfinanszírozást nyert el „Bölcsőde építése Rábapordány településen” címmel.

 A bölcsőde megépítése óriási lépés jelent a településünk életében. Ez az intézmény hatalmas segítséget jelent a szülőknek, hiszen gondoskodnak a kisgyermekekről, lehetővé téve számukra, hogy dolgozhassanak vagy egyéb elfoglaltságaikat végezhessék. A bölcsőde fontos közösségi hely is lehet, ahol a kisgyermekek nemcsak gondoskodást kapnak, hanem lehetőségük van tanulásra, játékra és szociális kapcsolatok kialakítására is. Emellett a szülőknek is lehetőségük nyílik egymás közötti kapcsolatok építésére és támogatásra.

 Ez a beruházás jelentős változást hozhat és hosszú távon is hozzájárulhat a közösség fejlődéséhez és jólétéhez.

 A megvalósult épület egy csoportszobás mini bölcsőde, 8 gyermek ellátására  alkalmas. Az épület belső, fűtött alapterülete 165 m2, a hozzátartozó terasz 31,5 m2. Az energiahatékonyság és akadálymentesség biztosítása kiemelt jelentőséget kapott a tervezés során. Az épület tetőszerkezetére 6kW-os napelem rendszert telepítettek, amely remélhetőleg a teljes villamos energia fogyasztást fedezi majd, valamint a gazdaságos üzemeltetés érdekében megújuló energiát használtunk, hőszivattyús hűtés-fűtés rendszer került kialakításra,  ezáltal nagy mértékben csökkenti a rezsiköltségeket. 

 

 

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester