DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Válságintézkedések Rábapordányban

VÁLSÁGINTÉZKEDÉSEK

 Sajnálattal tájékoztatom a rábapordányiak közösségi teret használó civil szervezeteket, egyesületeket, magánszemélyeket, hogy a tarthatatlanná vált energiaárak következtében a közösségi tér használatában - számos környező településhez hasonlóan – Rábapordány esetében is korlátozó intézkedések bevezetésére kerül sor 2022. október 03. napjától.

 Ahhoz, hogy az alapvető közszolgáltatásokat – pl. közvilágítás – biztosítani tudjuk, hogy gyermekeink ne fűtetlen óvodában töltsék napjaikat, elkerülhetetlen lesz rendkívüli takarékossági intézkedések bevezetése.

 Az alábbi intézkedések bevezetésére kerül sor:

 Könyvtár nyitvatartási ideje változik, a könyvtári szolgáltatás hétfőtől csütörtökig

8.00-9.00 óra között vehető igénybe.

 Az Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint módosul:

Hétfő – Csütörtök: 7.00 – 16.30

Péntek: ZÁRVA

 Falubusz igénybevételére KILOMÉTERENKÉNT 150 FT-OT kell befizetni az Önkormányzat házi pénztárába. (Például: Rábapordány – Csorna – Rábapordány esetében 3.000,- Ft)

 Az önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézményekre nézve kötelezően betartandó, a mostani előírásnál szigorúbb szabály nem lép életbe, addig az óvodában HUSZONEGY FOKOS ÁTLAGHŐMÉRSÉKLETET biztosítunk.

 Önkormányzati Hivatal ÁTLAGHŐMÉRSÉKLETÉT 18 FOKBAN határoztuk meg.

 Rábapordány, 2022. szeptember 30.

 VÁLSÁGINTÉZKEDÉSEK 2.

 A rábapordányi intézmények együttműködő partnerei az önkormányzatnak abban, hogy takarékosan és hatékonyan tudjon a jövőben is működni a község, és minden résztvevő az energiafelhasználásnak a csökkentésére törekszik.

Sajnálattal tájékoztatom a rábapordányiakat, hogy további korlátozó intézkedések bevezetésére kerül sor

2022. november 3. napjától.

 Az rezsiárak emelkedése (jelen esetünkben a korábbi hónapok számláihoz képest 10-12-szeres emelkedés tapasztalható) az idei évre óriási terhet rótt településünknek!

Jövőre a mostani árakkal számolva további jelentős összeget kell elkülönítenünk a gázra és az áramra. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy világszerte komoly gondokat okoz az energiaárak ugrásszerű emelkedése.

Felelősen kell döntenünk és cselekednünk azért, hogy megőrizzük a településünk likviditását, s garantálni tudjuk a legfontosabb önkormányzati ellátások további működését.

 Az alábbi intézkedések bevezetésére kerül sor:

 Energiagazdaságossági szempontból az Általános Iskola épülete lezárásra kerül, az energiatakarékosság szempontjából!

 Az Általános Iskolában az alsó tagozatos kisdiákok a Rábapordányi Levendulakert Óvodába költöznek át.

Az oktatási-nevelési feladatok ellátása várhatóan 2023. március 31.-2023. április 15. (időjárás függvénye) napjáig az intézmény falain belül történik.

 Rábapordányi Közös Önkormányzati Hivatal – Rábapordány Község Önkormányzata átköltözik a 9146 Rábapordány, Gévay-Wolff Lajos utca 17. sz. alatti önkormányzati ingatlanba (Virágbolt). Az ügyfélfogadás ezentúl ott történik.

 A Családsegítő ügyfélfogadása (csütörtök) is a 9146 Rábapordány, Gévay-Wolff Lajos utca 17. sz. alatt történik.

 2022. OKTÓBER 3. NAPJÁTÓL TOVÁBBI VÁLSÁGINTÉZKEDÉSEK KERÜLTEK BEVEZETÉSRE:

 A Sportöltöző fűtése teljes lezárásra került.

 A Mozi épületébe áthelyezett védőnő szolgálatra kialakított helyiségeket - a hétfői napok kivételével - nem fűtjük, csak temperáljuk, állagvédelmi okokból. Az állagvédelmi temperálás hőmérséklete 10 fok.

 Az Önkormányzati Hivatal épülete, valamint az Egészságház épülete felújítás alatt van, így ott jelentős energiatakarékossági intézkedés egyelőre nem szükséges!

Az önkormányzat célja egyrészt, hogy az energiaválság közepette is fenntartsa - ha kell csökkentett módban - a település működését, másrészt a nehéz helyzetbe került polgárokat segítse.

Rábapordányban eddig is számíthattunk egymásra, hiszek abban, hogy az összefogás, az együttműködés átsegít majd bennünket ezen a roppant nehéz időszakon is. Önkormányzatunk is azon dolgozik, hogy ezt mindenki a lehető legkevesebb kellemetlenség árán vészelhesse át.

 További információkról, intézkedésekről folyamatosan beszámolok!

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester